Tekniske data

Selve forbindelsen

Bredbåndsforbindelsen leveres på fiberkabel frem til boligforeningen og på PDS frem til den enkelte bruger. Hastigheden er 1.000 Mbit/s i download og 1.000 Mbit/s i upload.

Abonnementet indeholder dynamisk tildelt IP-adresse. Anvendelsesmulighederne er fx web-tv, streaming, download af større filer, download af musik, online spil, håndtering af e-mails og surf på internettet. Fiberby opsætter aktivt udstyr i Boligforeningen, hvortil forbindelsen bliver leveret. Fiberen termineres som et singlemode fiber og forbindes via et gbit fibermodul.

IP-adresser

Der anvendes DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) ved uddeling af IP-adresser på hvidested.dk, hvorved din computers netværkskort bliver automatisk konfigureret til at snakke sammen med vores netværk. Hvis din computer ikke automatisk tildeles DNS benyttes nedestående data:

  • - Netværksprotokol: TCP/IP
  • - DNS server: 10.21.0.3

Netværksstruktur

Vores netværk er opdelt i fire undernetværk. Computere der er tilsluttet samme undernetværk kan se hinanden. Hvis man ikke ønsker at ens computer kan se og blive set af andre computere, kan man opsætte en firewall. Dette kan enten være et stykke software på computeren eller en hardware-boks der tilsluttes mellem netværksstikket og computeren.

Hvis man har flere computere eller har trådløst netværk kan man opsætte et hjemmenetværk. Computere tilsluttet hjemmenetværket vil kunne se hinanden, men vil ikke kunne se (eller blive set) af computere i undernetværket.